Home | Contact      Werkwijze | Opdrachtgevers | Profiel | Partners

De cliŽnt staat centraal als hij het gevoel heeft dat hij centraal staat
Uw gemeente gaat voor echte transformatie
U maakt uw keuzes met een visie
U gaat voor onderling vertrouwen
Iedereen voelt zich betrokken
U communiceert graag helder en concreet
Logo
 

Meijer matcht vanuit onszelf 

Een inclusieve samenleving, waar je jezelf kunt zijn en erbij hoort. Daarop is alle beleid inmiddels gericht. In de afgelopen decennia zijn we er van uitsluiting, via separatie en integratie naar toe gegroeid. De groene bolletjes, WIJ, zorgen met de beste wil van de wereld voor HEN, de rode bolletjes, de doelgroep. ZIJ, de ander, voor wie WIJ willen zorgen, die WIJ willen ondersteunen en begeleiden. In de literatuur noemen we dit 'othering'. Ik denk een stap verder: Ieder groen bolletje is voor een deel ook een rood bolletje. Het gaat over mijn moeder met dementie, mijn neef met schizofrenie, mijn vriendin met een dochter met Down, mijzelf als ik morgen in een diepe depressie glijd; een lot dat iedereen kan treffen. Wie heeft er niet familie met een beperking? Het gaat niet om anderen, het gaat om jezelf. Om ons, uss: USSING.

Wanneer we dat goed laten doordringen, dan vinden we oplossingen die echt bij mensen passen en waar we blij van worden. 

Met deze werkwijze weet ik verschillende organisaties aan elkaar te verbinden: woningcorporaties, gemeenten, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties.   

 

“Jouw interventie in ons bestuurlijk overleg was cruciaal om tot overeenstemming te komen met de woningcorporatie. Bedankt daarvoor.”

Directeur zorgorganisatie

 


Dorpsstraat 1E, 3981 EA Bunnik - 06 51101189 - annmeijer@kpnplanet.nl